La Diputació de València, dins del programa REACCIONA 2022 per a la millora del cicle integral de l’aigua ha concedit una subvenció de 88.080,63.-€ a l’Ajuntament de Riola. El pressupost total de les actuacions es de 90.582,69.-€

L’actuació desenvolupada a la subvenció concedida s’ha destinat a “Mallat i renovació de les tuberies de fibrocement del C/ Sant Salvador”.

Aquesta actuació esta inclosa a la subvenció per a la millora del cicle integral de l’aigua, concretament a l’apartat I. Obres e instal.lacions per a nova implantació, millora o renovació de les infraestructures lligades a l’abastiment d’aigua potable domiciliaria o el sanejament, en totes les cares que composa el cicle hidraulic, es a dir, captació, potabilitacació, magatzem, canalització, distribució, etc…

La xarxa de proveïment del nucli urbà de la Riola, en la seua major part és de fibrociment. Es considera necessària la renovació de la xarxa de distribució de fibrociment que encara existeix del nucli urbà de diàmetres 60 i 80 mm.

Els motius que aconsellen aquesta actuació són els següents:

▪ Eliminació fibrociment, ja que contenen amiant.
▪ Ampliació de diàmetres. Amb aquests diàmetres, tenim unes pèrdues de càrrega
importants, la qual cosa implica possibles problemes de subministrament si el consum
augmenta.
▪ Millora del rendiment de la xarxa.

Amb aquestes actuacions es preten millorar la xarxa d’abastiment del municipio de la Riola, tant la qualitat de l’aigua suministrada com la garantía del suministre.