Festes Majors

El poble de Riola celebra les seues Festes Majors al llarg de la primera quinzena del mes d’agost. En aquests dies, els carrers de Riola s’omplin de festa, llum i color, i es converteixen a més, en un lloc de trobada amb les veïnes i els veïns, els familiars i les amistats.

Són els dies 5 i 6 d’agost, uns dels més importants de totes les festes, ja que tenen lloc les celebracions dedicades a Santa Maria la Major, Patrona del municipi, i al Crist dels Afligits, Benisants de la Pedra i Sant Roc, Patró del poble.

Les riolenques i els riolencs ixen també al carrer per participar de la festa en l’anomenat “Sopar de Germanor”, en el qual totes les veïnes i els veïns del poble es reuneixen al carrer Ample per sopar i gaudir de la música i el ball.

En les Festes Majors també són típiques les partides de pilota valenciana. Riola té una important tradició en aquest joc, de fet, el poble ha donat importants figures de pilota, entre les què cal destacar la de José Sanvenancio, conegut com «Eusebio»; Salvador Capellino, «Savorito», i Francisco Orquín, «Rotget». D’entre aquests, «Eusebio» va estar considerat durant més d’una dècada (1965-1975) com el millor jugador de pilota valenciana de tota la Comunitat. L’estil i l’elegància van ser uns dels trets d’identitat d’aquest pilotari, que va tindre una destacada i llarga trajectòria, retirant-se als 46 anys.