El Turisme a Riola

L’Ajuntament ha elaborat mitjançant una subvenció del Patronat de Turisme de la Diputació de València un vídeo promocional de «La ruta pel paisatge cultural del Xúquer a Riola».

👣A través de la mirada de dos joves, que realitzen un passeig per tota la raconada de Riola, des del poble passant pel pont de ferro, el més vell de la Ribera, per l’assut de Riola i la séquia major de la Vila i Honor de Corbera


Mitjançant el vídeo turístic, posem en valor i mostrem la ruta circular, en la qual es parla de la importància del riu com a frontera natural i eix vertebrador de la vida al poble, descobrint el delicat ecosistema en perill del curs baix del Xúquer, les espècies invasores i la conservació de la flora i fauna.

🐦 Aquesta ruta, en concret, parla de les contínues riuades, de les grans obres per a la contenció del riu en perspectiva històrica i de la formació del sistema de regadiu de la ja desapareguda Vila i Honor de Corbera i que, ara a més, compta amb la senyalització adient.

És en definitiva, un passeig pel paisatge cultural del Xúquer al seu pas per Riola, un paisatge a cavall entre la necessitat de l’ésser humà per controlar les aigües del riu anomenat el devastador (Xúquer), i la reivindicació del medi natural que sempre demana tot allò que és seu 🏞

🌱Una acció més, per donar a conèixer el nostre xicotet pero encantador poble i dinamitzar l’economia local. Esperem us agrade!