Benvinguts al Banc del Temps!

El Banc del Temps és una xarxa d’economia social que promou intercanvis de temps i tasques (hora per hora) entre persones amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb altres persones, generalment del seu entorn més proper (veïns i veïnes del municipi on viuen o treballen). Dins d’aquests intercanvis d’habilitats entre persones no cal utilitzar diners, únicament es comptabilitzen les hores de servei prestat i rebut. D’aquesta manera es pretén millorar la qualitat de vida de les persones a partir del que puguem oferir les diferents persones que els integren.

  • Per a formar part d’aquesta iniciativa cal enviar les vostres dades (nom, cognom i correu electrònic) al següent correu comunicacio@ajuntamentderiola.org per a poder tramitar l’alta com a usuari.
  • Una vegada donat/da d’alta per part de l’administrador rebràs un correu on confirmar la teva direcció i a continuació et redirigeix a la pàgina web de la plataforma (https://www.timeoverflow.org/login).
  • Per a registrar-te has d’escriure el teu usuari (correu electrònic) i seguidament seleccionar «No recuerdo mi contraseña o aún no la tengo» per a escriure la contrasenya definitiva que volem per a aquest servei.

Si tens cap dubte, en aquest tutorial t’expliquem com fer-ho i quines són les funcionalitats del Banc del Temps.

Tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=aBStaV_QHgY&feature=youtu.be

BASES

Usuaris

Els usuaris del Banc del Temps hauran de ser majors d’edat i estar empadronats a Riola o municipis limítrofs, encara que els intercanvis s’efectuaran en el terme municipal de Riola.

S’estableixen dos possibilitats per a la inscripció. Com a usuari individual o com a usuari col·lectiu i, en aquest últim cas, tan sols s’acceptaran entitats sense ànim de lucre i inscrites en el registre municipal d’associacions.

Procediment d’inscripció

La inscripció en el Banc del Temps és de caràcter gratuït i constarà en l’elaboració d’un perfil on es facilitaran les dades personals de contacte i s’indicarà el tipus de servei que s’ofereix.

Funcionament 

Les persones inscrites hauran d’oferir un determinat nombre de servicis, com a mínim un, i de la mateixa manera, podran demandar aquells que necessiten per a cobrir les seues necessitats puntuals.

Cada persona inscrita serà titular d’un compte corrent de temps i disposarà d’un talonari personal que utilitzarà en el moment de rebre temps d’un servici realitzat per una altra persona, és a dir, quan actua com a demandant. En l’esmentat talonari, s’indicarà el tipus d’intercanvi, el temps del servici i a favor de qui s’ha realitzat (veure tutorial).

Durant es duga a terme aquesta iniciativa, la secretaria del Banc del Temps (Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament) serà l’encarregada de resoldre dubtes i qüestions en l’horari establert (dilluns de 14:00h-15:00h).

SUMA’T!